19:00

Skabersjö IF

Referat: AIF BARRIKADEN - Skabersjö IF

Startelva: Thomas Hoff Andersson (ny) - Majed, Morten, Martin N, Micke Jönsson - Alex, Park, Johan A, Leo - Christian T, Anders

Avbytare var Johan M som kom in efter 16 min och spelade resten av matchen, i huvudsak som vänsterback men också en kort period som vänster yttermittfältare, Govan som spelade sista 25 som anfallare, Henke H som spelade sista 25 som innermittfältare och Junior som inte spelade alls.

Vi tog tag om spelet direkt från start och hade haft ett flertal avslut innan de på sitt första anfall att tala om tar ledningen genom ett stenhårt skott i krysset efter lite "oresolut" (finns det ordet?) spel i vår backlinje. Detta hände i den 10:e min och 4 min senare min senare hade Skabersjö ytterligare en bra chans men i övrigt dominerade vi 1:a halvlek totalt från början till slut. Vi hade massor av avslut men de flesta av dem väldigt dåliga. Dock hade Anders en nick tätt utanför sedan han vunnit sin kamp med målvakten och inte minst nickade Martin lika vackert som välmotiverat in Leos hörna i den 43:e min och fastställde halvtidsresultatet 1-1.

Skabersjö hade otroligt svårt att etablera något spel på vår planhalva och hade ett fåtal anfall som varade mer än 10 sekunder.

Skabersjö som trots att de mötte tabelljumbon verkade spela på resultatet efter sitt ledningsmål flyttade i 2:a halvlek upp laget en hel del och spelet jämnades ut. Halvleken var spelmässigt jämn och innehöll ytterligt få heta målchanser - faktiskt inga förutom de 2 mål som föll. Skabersjö tog åter ledningen på hörna i den 58:e min medan Anders kvitterade på straff i 73:e min sedan Henke skjutit ett skott som tog på en arm en bit utanför kroppen. En situation där det kändes som fifty-fifty om domaren borde blåsa eller ej. Å andra sidan kom det en ganska snarlik situation bara några min senare i deras straffområde där domaren friade så det kan väl jämna ut sig.

Sista 20 min:a kändes det som om Skabersjö började gå lite på knäna och sista 10 började även vi bli trötta och stillastående och på slutet var tempot obefintligt och samtliga 22 spelarna verkade mest vänta på slutsignalen.

Det är med lite kluvna känslor man lämnar arenan. Å ena sidan tar vi 1 poäng mot ett lag som ligger 5:a i tabellen och lämnar sistaplatsen. Å andra sidan var vi förtjänta av en klar seger i kraft av vår mycket starka 1:a halvlek.

Vi gjorde som helhet en bra insats även om motståndet var något sämre än väntat. Johan A var åter väldigt bra, i synnerhet i 2:a halvlek. Ska några övriga nämnas som stack ut så kan man nämna Morten (speciellt i 2:a halvlek när de fick lite kontringslägen när vi gick för seger) Johan M och Govan. Den senare gjorde ett mycket bra inhopp och jobbade hårt när krafterna hos de flesta av våra spelare höll på att ta slut.

Statistik: Hörnor: 5-5   Skott på mål: 5-6   Skott utanför 13-1 (!)

Tillägas bör så här dagen efter att en viktig sak glömdes bort i referatet nämligen att Anders i mitten på 2:a halvlek kom fullständigt ren med målvakten efter vaken frispelning av Christian men helt felaktigt blåstes av för offside.